Our Blog

Our Blog

Разказ за Карма и Прераждане (Част 2)

Етикети:, , , , Истината за Йога No comments
featured image

Миналия път говорихме за това как душата преминава през 8,4 милиона видове живот които съществуват на земята докато достигне крайната цел на йога което е единство с божественото. 

Ако не си прочел статията, можеш да го направиш тук.

Веднъж когато душата стигне до човешко ниво тя рядко се връща пак надолу към животинския свят, но лошото е че това все пак може да се случи, заради грешни действия и желания което е част от закона на кармата.

Там аз ти обещах да ти дам няколко много обикновени но супер ефективни йога техники чрез които ти можеш да се предпазиш от такава съдба.

Ето първата и може би най-важната от тях:

Моят приятел и учител Свами Криянанда е определил духовната пътека изключително точно и ясно само с няколко думи;

Духовната пътека е да се преодолее заблудата на егото и това се прави чрез дълги дълбоки медитации чрез виждане че Бог е деятелят във всичко и чрез синхронизиране със твоят гуру.

И това е изключително важно понеже е всъщност е егото, което е главният източник на човешките страдания и заблуди.

Понеже само по себе си егото е заблуда.

Свами криянанда е определил егото като един вързоп от самоопределения.

Парамаханса Йогананда е казал че егото е душата която се е определила със, и си мисли че е тялото.

Така че докато ние имаме его или тоест се идентифицираме и си мислим че сме само това тяло а не вечната душа ние ще сме хванати във мая или или илюзията и ще се въртим в колелото на раждането и прераждането докато един ден да осъзнаем истината и да се слеем с вечното блаженство в Бог.

Проблемът е че докато сме идентифицирани с тялото и имаме его, ние щеб имаме материални желания които ще искаме да се удовлетворят.

Но тъй като материалният свят е устроен по такъв начин че колкото и желания да си мислиш че удовлетворяваш, всъщност още повече се трупат, и ти се чувстваш все по-малко удовлетворен.

Има една песен на Свами Криянанда която казва така: "Желанието моят велик враг, ме обкръжава със своите войници, то ми причинява огромни страдания, о Боже мой. Но този враг аз ще заблудя като остана в моята крепост на мира, ден и нощ в твоята радост о Боже мой."

Парамаханса Йогананда е казал че колкото повече подхранваш желанията те все по-малко се удовлетворяват.

Свами криянанда е казал че това което ни кара да се прераждаме пак в този материален свят са две неща:

Едното е копнеж и другото е разкайване.

Ако оставиш това тяло и копнееш за неща, тоест желаеш неща на този свят ти пак ще трябва да се преродиш за да ги изпълниш.

Или ако си отидеш с разкаяние че си направил нещо грешно ти трябва пак да дойдеш тук за да го оправиш.

Веднъж Свами Криянанда и чул своят гуру да казва че всяко едно желание което си имал през не само този живот но и през всички минали животи трябва да се удовлетвори преди да достигнеш до Бог.

Тогава Свамиджи го е попитал; гуруджи даже и желанието което аз съм имал някога когато съм бил дете за един сладолед?

И той си мислел че ще каже о не, не това, мотори е бил изумен когато Йогананда е казал; о, да!

Така че егото и желанията са главната причина за нашите страдания.

Във Бхагавад Гита Кришна казва на Арджуна; Докато съзерцава обектите на сетивата, човек развива привързаност към тях. От тази привързаност се поражда похот, а от похотта възниква гневът. От гнева възниква пълната илюзия и от илюзията – объркване на паметта. Когато паметта е объркана, човек изгубва разума си, а когато изгуби разума си, отново пада в материалното блато.

Помисли за милионите ако не милиарди желания които някога си имал/а… Как е възможно да ги удовлетвориш всичките едно по едно?

Не е възможно.

Понеже докато се опитваш да удовлетвориш едно се появяват още стотици други. И удовлетворението става като Мираж колкото повече си мислиш че вървиш към него толкова по-надалече се измъква.

За голям наш късмет великите йога гурута са ни предоставили точният път за да се измъкнем бързо от материалните желания които ни държат прищипани към колелото на кармата и ражданията и преражданията.

Ето най-ефективните йога техники които буквално затриват желанията не едно по едно а милиони ако не по милиарди желания наведнъж;

  1. Крия Йога

Крия Йога работи със чакрите (Енергийните центрове във астралното тяло). Таме където се събират всички желания и карма във енергийни въртопи наречени врити.

Чрез ежедневната практика крия йога разгражда тези вритита като по този начин те освобождава много бързо от кармата и те освобождава да се издигаш към вечното божествено блаженство.

По думите на Парамханса Йогананда: "Хиляда Крии които отнемат към осем часа дават на йогина за един ден, хиляда години естествена духовна еволюция: Което прави 365,000 години духовна еволюция за една година. По този начин, за три години един Крия Йоги може да постигне същият духовен напредък, който природата ще му даде за един милион години."

  1. Медитация

Медитацията е преди всичко издигане към твоето висше Аз или Бог. Практикувана правилно и с постоянство, тя бързо те освобождава от робството на егото и те изтласква към твоето висшето Аз или към Бог.

  1. Твоят гуру

Енергията на гуруто (или енергията на всеки високо развит духовен учител) е концентрирана във висшите чакри. Точно както един силен магнит може да подсли един по-слаб магнит, така и гуруто магнетично подсилва и и ти извисява енергията и те предпазва от кармата и така ти достигаш много по-бързо до по-висши състояния на съзнанието и накрая до Бог. 

  1. Йога сутрите на Патанджали

Великият древен експонат на раджа йога Патанджали, преди повече от 2000 години, е написал в така наречените "Патанджали йога сутри", че пътят на духовното просветление и съвършенство обхваща осем етапа. Това учение е научно и универсално. Точно както законът на Нютън за действието и противодействието или законът за гравитацията влияят по еднакъв начин на всички по света, така и ако практикуваш тези сутри ще прекратят да правиш карма и ще те изведат от илюзията към вечното божие блаженство.

Ако искаш да научиш точно как се практикува тези техники както трябва запиши се за курса на петте стъпки крия йога където ще научиш не само това, но и много, много повече което ще ти помогне не само да се измъкнеш от колелото на раждането и прераждането но и за да стигнеш по-бързо до върховното вечно блаженство в Бог което всички ние търсим.

Ако все още не си, цъкни тук и се запиши днес >>

Бог да те благослови

Рама

About Ramananda

Related Posts

Add your comment