Our Blog

Our Blog

Свами Криянанда – Крия Йога е Магистралата Към Божествената Свобода

Етикети:, , Истината за Йога, Крия Йога No comments
featured image

Натисни Върху Видеото за Плей;


Знатете ли, медитацията е много важна, молитвата е да говориш с Бог, а медитацията е да слушаш за отговора Му, и само ако слушаш, ще можеш да получиш отговор, така че в медитацията ти общуваш с Бога, и не само говориш с него.

И медитацията ти носи изживяването на Бог, има много видове медитация, пътят на Крия Йога, който Йогананда и нашата линия на гурута донесоха, е най-централният, защото изразява универсална реалност, която е вярна за всички човешки същества.

Жизнената сила влиза в телата ни, както аз намекнах по-рано през медулата облонгата, в основата на мозъка, тя е влязла в мозъка и се е спуснала по гръбнака, към нервната система и когато някой умре, тази енергията се връща и той трябва да напусне тялото си по същият път.

Но заради нашите карми и действия от миналото, те ни обвързват толкова много с тялото, че ние губим съзнание и излизаме през медулата в безсъзнание в другия свят, където се събуждаме отново, но обиковено този свят не е толкова ясен за нас.

Сега, Крия йога ти намагнеитизирва гръбнака и всички тези карми и самскари или наклонности от миналото, които се натрупват в различните части на гръбначния стълб, и всичките те са нещо като един магнит, когато един магнит е обикновено парче метал, всичките му молекули се обърнати всяка в различна посока.

Всички парчета от метал или желязо имат потенциален магнетизъм, но техните молекулите са обърнати всяка в различни посоки и същото нещо е и с духа, ние сме склонни да се разсейваме към толкова много насоки, че нямаме магнетизъм.

Крия Йога подрежда тези молекули на склонностите, така да се каже, и така целият ти стремеж се пренасочва да се издигнеш към Бог, изгаря кармата в гръбнака, като я издига до мозъка и ако умът ти е спокоен, тя не ти влияе и се стопява, това е научна техника и тъй като кармата ти, и всичките ти енергии се издигат до мозъка, тогава енергията и кундалини спящата сила в основата на гръбнака всички те най-накрая се обединяват с духовното око – кутаста чаитанйя, точката между веждите, която е положителният полюс на медулата и след това каналът се отваря към върха на главата.

Както е казала св. Тереза от Авила, душата е центрирана в горната част на главата. Тя е била йогин, но тя не е знаела тази дума, йога не е индийски термин, а универсална истина, с която всеки живее и разбира до известна степен. Ето защо, когато се чувстваме добре, казваме аз се чувствам възвишен, чувствам се върховно, когато се чувстваме зле ние казваме тежко ми е. Много неща показват  че сме по-мъдри, отколкото си мислим. Науката на йога, която Йогананда дойде за да донесе на Запад и особено науката на Крия йога, е предназначена за да помогне на хората да правят тези неща съзнателно и следователно да ги правят по божествен начин.

About Ramananda

Related Posts

Add your comment